Начало >> Полиуретан цимент

Рекламни
брошури

Рекламна брошура на български Рекламна брошура на руски Рекламна брошура на английски

RAL Каталог

Цветовата схема включва 213 цвята, в които са включени 17 металика (матови и гланцови). Цветовете зависят от настройки като яркост и контраст на монитора, както качествотото му. Затова се изобразяват приблизително.

Към каталога

Полиуретан цимент

Описание на системата

Полиуретанциментовото  покритие  ПУ-ЦЕМ /В/ е продукт, които се отличава с високата си устойчивост на тежки натоварвания, агресивни среди, повишени работни температури и постоянно влажна или мокра работна среда. Издръжливостта на екстремни натоварвания /механични и термични/ на покритията с ПУ-ЦЕМ /В/ решава проблемите, свързани и изпълнението на дълготрайни и устойчиви подови покрития и системи в различни отрасли на индустрията.

Формираните на база ПУ-ЦЕМ /В/ покрития са плътни и безфугови и не позволяват развитието на микроорганизми в тях. Те се почистват лесно и гарантират висока степен на експлоатация, износване и хигиена в производствените площадки и складови помещения.

Полиуретанциментовата композиция ПУ-ЦЕМ /В/ се състои от основен и запечатващ слой. Основния слой се състои от три компонента: Компонент А - полиолна оцветена емулсия, Компонент В - полимерен изоцианат и Компонент С – прахообразна част /минерални пълнители/.

Характеристики

Трите компонента /А, В и С/ се смесват непосредствено преди работа в определено съотношение и последователност, като така се формира монолитен материал с висока плътност, износо и химическа устойчивост спрямо силно агресивни среди, включително много органични киселини и разтворители в работен температурен интервал от -20°С до 130°С. Формираното покритие е устойчиво на широка гама от агресивни среди. То превъзхожда по химическа и термо-устойчивости съществуващите досега покрития.

Покритието е устойчиво на разтворители и органични киселини, както следва:

  • алкални разтвори;
  • разтвори на соли /хлориди, карбонати, сулфати, нитрати, бисулфити/;
  • разтвори на киселини /оцетна, млечна, олеинова, сярна, солна–различни концентрации/;
  • минерални масла и горива /бензин, дизелово гориво, биодизел/;
  • органични разтворители /етанол, ацетон, метанол, бутилацетат/.

Композицията се нанася по традиционните способи за изпълнение на подови покрития, като има възможност готовото покритие да бъде гладко или антихлъзгащо.

Дебелината на готовите настилки варира от 3 до 10 мм. в зависимост от натоварванията – механични, термични и химични. За малки и средни натоварвания и работни температури до 60ºС се препоръчва система до 4 мм. и разход: 2,5÷4 кг./кв.м.

За специфични високотемпературни приложения се препоръчва дебелослойна система 8÷10 мм., която издържа на прегрята пара.

След втвърдяването на основния слой се нанася запечатващ слой от полиуретанова композиция с разход 0,500÷0,600 кг./кв.м.

Изисквания към основатата

Системата ПУ-ЦЕМ /В/ се нанася върху химически неутрални, без пукнатини и шупли, здрави и равни бетонни повърхности, които предварително се подготвят и грундират. Допуска се нанасяне върху влажни основи с над 4% относителна влажност.

Температурен интервал за работа: 5°÷ 25°С и в отсъствие на валежи.

Условия за експлоатация

Покритията на база ПУ-ЦЕМ /В/ могат да се натоварват 24 часа след полагане на последния слой от системата.

Приложения

Изброените предимства и характеристики на ПУ-ЦЕМ /В/ покритията ги прави незаменими в следните области на приложение: хранително вкусова промишленост, консервна промишленост, предприятия и помещения с мокри производства, предприятия за преработка на мляко, месо и риба, предприятия за бутилиране на вода, плодови сокове, алкохолни и безалкохолни напитки, химическа и фармацевтична промишлености, складови стопанства, пречиствателни станции, хлебопроизводство и др.

Снимки от обекти

Свързани продукти

 

Епоксидна смола за подове

Двукомпонентна цветна епоксидна смола без разтворители формираща високо сцепление,  механична и химическа устойчивост. За влагане в обекти от лека, тежка и хранително вкусова промишленост ...

10 причини да използвате продуктите ни

  1. С произведени от нас продукти са изпълнени над 100 000 кв.м. индустриални подови настилки в различни сфери на промишлеността.
  2. Богато цветово разнообразие в цялата цветова палитра на RAL Classic.
  3. Конкурентни цени.
Вижте пълният списък