Начало >> Епоксидни саморазливни подови системи

Рекламни
брошури

Рекламна брошура на български Рекламна брошура на руски Рекламна брошура на английски

RAL Каталог

Цветовата схема включва 213 цвята, в които са включени 17 металика (матови и гланцови). Цветовете зависят от настройки като яркост и контраст на монитора, както качествотото му. Затова се изобразяват приблизително.

Към каталога

Епоксидни саморазливни подови системи

Описание

Епоксидната подова настилка формира монолитни подови покрития с висока плътност, износо и химическа устойчивост, възможност за лесно почистване и естетичен външен вид. Композицията се състои от смолна част /голямо разнообразие от цветове по каталог RAL CLASSIC/ и втвърдител, които се смесват непосредствено преди работа.

Композицията се произвежда на база епоксидна смола и втвърдители, внос от „Leuna Harze” GMBH Германия. Материалите имат санитарно разрешение от фирмата доставчик за тяхното приложение в обекти на гражданското строителство и не съдържат вредни емисии.

Приложения

Предназначена е за изпълнение на монолитни подови покрития в обществени и производствени помещения, болнични заведения, учебни заведения, предприятия на хранително-вкусовата промишленост и други граждански обекти и съгласно нормативните и други изисквания за хигиена, киселиноустойчивост, якост на натиск, износоустойчивост и др. Имат разрешение за приложение в обекти на гражданското строителство.

Характеристики

Формираното подово покритие се отличава с високи якостни показатели, изтриваемост и химическа устойчивост в следните среди:

  • миещи и дезинфектиращи препарати;
  • натриева основа – различни концентрации;
  • алкохоли;
  • разтвори на соли;
  • петролни продукти;
  • масла и др.

 

Полагането на епоксидната композиция се извършва върху предварително подготвена /грундирана с епоксиден грунд/ здрава, чиста и равна основа, като влажността на основата трябва да е под 4%.

Дебелината на готовите настилки варира от 0,7 до 4 мм. в зависимост от натоварванията – леки, средни и тежки.

Разходната норма в зависимост от натоварванията – леки, средни и тежки варира в границите на 1÷4 кг./кв.м.

Указания за употреба

За леки и средни натоварвания се препоръчва система до 2 мм. и разход: 1,5÷2 кг./кв.м.

За тежки натоварвания се препоръчва система до 4 мм. и разход: 3÷4 кг./кв.м. + 2 кг./кв.м. кварцов пясък

За боядисване /импрегниране/ на подове с цел хигиена, естетичен външен вид и предотвратяване на прахоотделяне от бетона или замазката се препоръчва система до 1 мм. и разход: 0,6÷1,2 кг./кв.м.

Подовите системи се прилагат за сухи и мокри производства /помещения/ и в зависимост от спецификата на използване и безопастността на работещите в тях могат да бъдат гладки или противохлъзгащи, както и с декоративен разноцветен ефект /PVC чипс/ за учебни заведения, болници, административни сгради, офиси, магазини и др.

За специфични предназначения, помещения и производства, епоксидните подови ситеми могат да бъдат антистатични и/или искрообезопасени.

Снимки от обекти

Свързани продукти

 

Епоксидна смола за подове

Двукомпонентна цветна епоксидна смола без разтворители формираща високо сцепление,  механична и химическа устойчивост. За влагане в обекти от лека, тежка и хранително вкусова промишленост ...

10 причини да използвате продуктите ни

  1. С произведени от нас продукти са изпълнени над 100 000 кв.м. индустриални подови настилки в различни сфери на промишлеността.
  2. Богато цветово разнообразие в цялата цветова палитра на RAL Classic.
  3. Конкурентни цени.
Вижте пълният списък